Star Wars domineert Amerikaanse IMAX-zalen

Nu de grote zomertitels allemaal hun plek in de bioscopen hebben ingenomen (en weer vrijgegeven) wordt het langzaam tijd om halsreikend uit te gaan kijken naar de laatste grote titel dit jaar: de nieuwe Star Wars.

Amerikaanse fans van de filmserie kunnen er in ieder geval op rekenen dat ze genoeg gelegenheid hebben om Episode VII te gaan zien op een groot scherm met goed geluid: Disney heeft voor de eerste maand na de première in december alle IMAX-schermen in de VS gereserveerd voor The Force Awakens. Gedurende die maand zal de film de enige titel zijn die in het formaat te bekijken is.

In aanvulling op de Amerikaanse deal zal de film ook in de meerderheid van de internationale IMAX-zalen gaan draaien, waardoor de film wereldwijd in 800 zalen van het grootbeeldformaat zal draaien, naast natuurlijk de vertoningen in reguliere zalen. Deze deal is vergelijkbaar met wat de Hobbit-films eerder hadden en geeft Star Wars een grote kans het IMAX-openingsrecord van 28,8 miljoen dollar, dat nu op naam staat van Jurassic World, te breken.

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens draait vanaf 16 december in de Nederlandse bioscopen. Naast terugkerende castleden Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, Peter Mayhew, Anthony Daniels en Kenny Baker zijn ook Oscar Isaac, Domnhall Gleeson, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Max von Sydow, Andy Serkis, Lupita Nyong’o en Gwendoline Christie te zien in wat de eerste wordt in een nieuwe, lange reeks Star Wars-films en spinoffs.

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens: BB-8
BB-8 zal te zien zijn op alle IMAX-schermen in de VS