Wall Street op winst

De Amerikaanse effectenbeurzen stonden woensdag halverwege de handelssessie op winst. Daarmee herstelden ze van het verlies dat dinsdag in het laatste uur ontstond. Zorgen over China blijven de gemoederen echter ook in New York bezighouden.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,8 procent hoger op 15.952 punten. De S&P 500 kreeg er 1,7 procent bij en stond op 1900 punten, waar technologiegraadmeter Nasdaq met 1,8 procent steeg tot 4589 punten.

De onzekerheid over de staat van de Chinese economie is inmiddels al ruim een week zichtbaar op de mondiale beurzen. Bij het sluiten van de handel op woensdag liet de centrale bank van het land weten miljarden dollars in de financiële sector te pompen in de hoop het tij te keren. Dinsdag werd al bekend dat de rente in China opnieuw werd verlaagd.

Schlumberger

De Amerikaanse dienstverlener aan de olie-industrie Schlumberger noteerde een min van 4,7 procent. Het bedrijf liet weten zijn branchegenoot Cameron over te nemen. Met de acquisitie is 14,8 miljard dollar gemoeid. Cameron zag zijn beurswaarde met ruim 40 procent stijgen.

Abercrombie & Fitch zit al enige tijd in de hoek waar de klappen vallen en zag ook in het tweede kwartaal zijn verkopen teruglopen. De omzet was echter wel hoger dan analisten vooraf dachten. Het aandeel van het kledingmerk stond krap 10 procent in de plus.

Euro

Zadenhandelaar Monsanto won 7,7 procent. Het bedrijf maakte bekende de poging om zijn Zwitserse branchegenoot Syngenta over te nemen te staken.

De euro stond op 1,1371 dollar, tegen 1,1393 dollar bij het slot van de beurzen in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 39,11 dollar. Een vat Brentolie werd 0,9 procent duurder en kostte 43,63 dollar.

Wall Street op winst
Wall Street op winst (Foto: ANP)