Gotham toont de niet-Batcave onder Wayne Manor

Het eerste seizoen van Gotham is nog niet volledig in Nederland uitgezonden, maar wie desondanks al bij is met de serie (ahum, spoiler alert) weet dat de jonge Bruce Wayne aan het einde van het eerste seizoen een geheime ruimte in, of onder, Wayne Manor ontdekte.

De serie, die verhalen over de stad Gotham, zijn inwoners, criminelen en wetdienaars vertelt, speelt zich af in de jaren voordat Bruce Wayne besluit Batman te worden. Het is niet waarschijnlijk dat David Mazouz, die de jonge Bruce speelt, ooit een Bat-outfit zal dragen (al weet je natuurlijk maar nooit), maar hints naar zijn toekomst zullen altijd een onderdeel van de serie zijn. We zullen immers getuige zijn van zijn groei naar de Batman-persona.

De ruimte onder Wayne Manor is, als we de makers van de serie moeten geloven, niet de Batcave. Of dat betekent dat het een andere ruimte is, of dat men ons gewoon op een verkeerd spoor wil zetten door flauw te doen over het feit dat het gebrek aan Batman betekent dat die ruimte simpelweg de Batcave nog niet kan zijn, valt nog te bezien.

Gotham: Bruce en Alfred in niet-de-Batcave
Bruce en Alfred in niet-de-Batcave

De ruimte zal Bruce, en de kijkers, in ieder geval meer leren over de geschiedenis van zijn vader. Thomas Wayne had een geheim leven, en samen met Bruce zullen we in het komende seizoen leren wat dat precies was.

Gotham begint op 21 september aan zijn tweede seizoen op (de Amerikaanse versie van) Fox. Op Veronica wordt vanaf 7 september de schade ingehaald: op 7, 8 en 9 september worden de eerste zes afleveringen herhaald, waarna op 13 september het eerste seizoen wordt hervat met aflevering 7. Het zal daarom nog even duren voordat Gotham 2 in Nederland te zien is.