Jennifer Lawrence schrijft scenario met Amy Schumer

Hunger Games-ster Jennifer Lawrence weet al wat ze gaat doen als ze haar pijl en boog teruggeeft aan de rekwisiteur van het laatste deel uit de serie, Mockingjay part 2: ze gaat achter het toetsenbord zitten. En dat doet ze samen met Amy Schumer, zo meldde ze in een interview met de New York Times.

Lawrence kwam in contact met Schumer na het zien van haar comedy-hit Trainwreck, dat in de VS in de maand juli op de vierde plek eindigde in de box office-lijsten. "Ik e-mailde haar nadat ik Trainwreck zag en zei 'Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik denk dat ik het gewoon moet zeggen: ik ben verliefd op je.' We begonnen met heen-en-weer mailen, en mailen werd sms'en." De twee kregen zo'n goed contact dat ze zelfs samen op vakantie gingen, en nu werken ze samen aan een comedy.

"We spelen zussen," aldus Lawrence over het plan van de dames om zelf de hoofdrollen te spelen. "We zijn bijna klaar met schrijven. Het kwam gewoon uit ons, we hebben iets van 100 pagina's op dit moment. Amy en ik zijn voor elkaar gemaakt. We hebben verschillende smaken. Het is de leukste ervaring van mijn leven geweest. We starten de dag aan de telefoon, lachend, en dan sturen we elkaar pagina's en liggen we in een leuk."

Het is voor Lawrence de eerste keer dat ze zich bezighoudt met een filmscenario. Schumer heeft als stand-up comedian en schrijver voor televisieseries en -films wat meer ervaring, en Trainwreck is ook door haar geschreven. Schumer heeft bovendien wat ervaring met produceren van televisie. Lawrence heeft niet aangegeven of de dames al geïnteresseerde studio's of producers hebben in het scenario, maar gezien hun bekendheid zal dat niet zo'n moeite gaan kosten.

Amy Schumer
Amy Schumer