De Bakker onderuit in kwalificatie US Open

Tennisser Thiemo de Bakker heeft zich niet kunnen kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de US Open. Evgeny Donskoy was dinsdag in de eerste ronde van de kwalificaties te sterk voor de Nederlander. De Rus won in twee sets: 7-5 en 7-5.

Naast De Bakker staat deze week ook Igor Sijsling voor een zware opgave in de kwalificatie. Hij mag het opnemen tegen de als twaalfde geplaatste Nicolas Almagro uit Spanje, die in 2012 nog de vierde ronde bereikte in New York. Robin Haase is wel rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema op Flushing Meadows.

Bij de vrouwen is er een kans op een Nederlands onderonsje. Kiki Bertens en Lesley Kerkhove nemen het tegen elkaar op in de tweede kwalificatieronde als ze allebei hun eerste partij weten te winnen. Bertens, als achtste geplaatst in het kwalificatieschema, staat eerst tegenover de Amerikaanse Robin Anderson. Kerkhove treft Han Xinyun uit China.

Ook Richèl Hogenkamp en Cindy Burger komen nog uit in de kwalificaties. Hogenkamp, de nummer zeventien van de plaatsingslijst, treft Marcela Zacarias uit Mexico. Burger start haar jacht op een plek in het hoofdtoernooi in New York tegen de Duitse Laura Siegemund.

De Bakker onderuit in kwalificatie US Open
De Bakker onderuit in kwalificatie US Open (Foto: ANP)