Räikkönen: "Ferrari verdient meer geluk"

Kimi Räikkönen vindt dat het harde werk van Ferrari meer geluk verdiend dan het team tot nu toe krijgt in de Formule 1, na een moeilijk verlopen Grand Prix van België. Tijdens de race plofte de achterband van Sebastian Vettel, waardoor hij van de derde plek tot buiten de punten zakte. Räikkönen zelf finishte als zevende, na slechts als zestiende te zijn gestart door een probleem in de kwalificatie.

Dit is niet het eerste weekend dat het Italiaanse team problemen kent, zo verloren ze in Hongarije een potentiële één-twee toen Räikkönen met een MGU-K probleem moest opgeven. Het team kijkt nu tegen een achterstand van 184 punten op concurrent Mercedes aan.

"We blijven het proberen en hopelijk krijgen we meer geluk aan onze zijde," zei Räikkönen afgelopen weekend. "We doen de juiste dingen, maar we boeken er geen goede resultaten mee. Het is niet alleen voor mij teleurstellend, maar voor het hele team. We hadden twee problemen en het deed voor beide wagens pijn."

Afgelopen weekend kwam de Ferrari-motor snelheid te kort vergeleken met de Mercedes. Zo bestond de top acht van de kwalificatie uit zeven Mercedes-aangedreven auto's. Met de hogesnelheidsbaan Monza als volgende race op de kalender, denkt Räikkönen dat Ferrari het ook daar moeilijk zal hebben.

Door een lekke band verloor Vettel de derde plek (Foto: FOK!/CloseToTheEdge)
Door een lekke band verloor Vettel de derde plek (Foto: FOK!/CloseToTheEdge)