Rosberg moet kwalificatie verbeteren

Toto Wolff heeft Nico Rosberg verteld dat hij beter moet kwalificeren als hij nog wilt vechten met Lewis Hamilton voor de Formule 1-wereldtitel dit jaar. De Mercedes-chef denkt dat Hamilton de smaak te pakken heeft nadat hij zondag opnieuw zijn pole omzette in een overwinning.

Hamilton leidt het onderlinge kwalificatie-duel nu met 10-1, een groot verschil vergeleken met vorig jaar, toen de Duitser de betere was met 12-7. Gevraagd naar wat Rosberg moet doen om weer momentum te krijgen, antwoordde Wolff: "De helft van het werk al in de kwalificatie voor elkaar krijgen. Dat is cruciaal om als eerste over de streep te komen."

"Lewis lijkt alles voor elkaar te hebben, maar het is interessant. Vorig jaar hadden we de discussie toen Nico de betere was in de kwalificatie, maar Lewis de punten scoorde. Dit jaar is wat Lewis voor elkaar krijgt indrukwekkend, op een goede plek in zijn leven is hij in staat om te presteren wanneer het nodig is en dat wordt duidelijk door het kwalificatieduel - 10-1."

Alhoewel Hamilton veel momentum lijkt te hebben in het gevecht om de titel, verwerpt Wolff suggesties dat Rosberg niet terug kan komen. "We hebben hele goede weekenden meegemaakt, waar de ze slechts enkele duizendsten van een seconde van elkaar verschillen. Als je dezelfde auto en hulpmiddelen hebt, is het lastig om een voordeel te behalen en dat is waar het probleem van Nico ligt."

Op dit moment leidt Hamilton het kampioenschap met 227 punten, Rosberg volgt met 28 punten achterstand op de Brit.