Sagan wint wel in de Vuelta

Peter Sagan heeft maandag de tweede etappe van de Vuelta à España gewonnen. De Slowaak, die in de Tour de France de ereplaatsen aaneen reeg maar niet won, was in de eerste massasprint van de Vuelta direct succesvol. De Fransman Nacer Bouhanni werd tweede in Málaga, voor de Duitser John Degenkolb. Beste Nederlander was Dennis van Winden op de dertiende plaats.

Maarten Tjallingii kleurde de ontsnapping van de dag en hield het van een kopgroep van acht als langste vol. Op 14 kilometer voor de streep werd de Nederlander van LottoNL-Jumbo ingerekend door het peloton. In de sprint die volgde stoof Sagan Degenkolb voorbij, waarna alleen Bouhanni nog in de buurt kon blijven.

Het was voor Sagan een bevrijdende zege na zijn mislukte jacht op een ritzege in de Tour de France. Hij werd liefst vijf keer tweede in een rit en was bovendien tweemaal derde, drie keer vierde en een keertje vijfde. In kleinere koersen schoot de Slowaakse alleskunner veel raak, maar in de grote rondes lukte het maar niet. De zege van maandag is dan ook de eerste sinds een etappewinst in de Tour de France van 2013.

In de top van het algemeen klassement veranderde er niets. De Colombiaan Johan Esteban Chaves behield de leiderstrui, voor de Nederlander Tom Dumoulin. Sagan en Chaves delen nu de leiding in het puntenklassement, Spanjaard Omar Fraile veroverde dankzij zijn deelname aan de ontsnapping van maandag de bergtrui.

Sagan wint in de Vuelta
Sagan wint in de Vuelta (Foto: ANP)