[eSports] Eindresultaten EU & NA LCS

Vandaag zijn de finales van de LCS (League of Legends Championship Series) gespeeld. In de Europese LCS nam het ongeslagen Fnatic het op tegen het nieuwe Origen. Aan de andere kant van de oceaan moest TSM (Team Solomid) zien af te rekenen met aartsrivaal CLG (Counterlogic Gaming). Dit artikel bevat de uitslagen van beide games dus als je later wil terugkijken kan je beter wegklikken.

We beginnen vandaag met de Amerikaanse LCS. Daar is namelijk het onmogelijke gebeurd. CLG heeft TSM namelijk vernederd en met 3-0 van het podium geblazen. Het team, dat al vier jaar in de LCS zit maar nog nooit iets won, heeft eindelijk haar eerste prijs te pakken. De 'Golden Age' waar zoveel CLG-fans van dromen is dan ook eindelijk hier.

CLG begon de split ontzettend sterk enkele maanden geleden en leken aanvankelijk dan ook een serieuze gooi te doen naar de titel, na een ontzettende terugval rekende eigenlijk niemand meer op een overwinning die er uiteindelijk dan wel kwam. Geen enkele aansprak had TSM op de overwinning. Zionspartan, toplaner van CLG werd uiteindelijk verkozen als MVP (most viable player). Bij de uitrijking van de prijzen was de emotie duidelijk zichtbaar bij HotshotGG die al jarenlang loyaal is aan CLG en eindelijk zijn prijs pakte.

ZionSpartan MVP

Door de overwinning gaat CLG nu zeker naar de wereldkampioenschappen. TSM was al zeker van het behalen van de wereldkampioenschappen toen zij doorgingen naar de finale, TSM heeft namelijk het hoogste aantal championship-punten. De derde plek wordt in een toernooivorm gespeeld en de teams worden geplaatst op basis van aantal punten. De eerste ronde gaat dan tussen Gravity Gaming en Cloud9 De winnaar daarvan speelt tegen Team Impulse en de winnaar daarvan speelt tegen Team Liquid. De winnaar van die laatste wedstrijd verdient een ticket naar de wereldkampioenschappen. Mocht Team Liquid overigens verliezen dan zou het betekenen dat ze voor de vierde keer op rij de wereldkampioenschappen mislopen op een laatste set games (hiervoor gebeurde dat telkens onder de naam Curse). 

CLG wint

Dan is het nu tijd voor Europa waar Fnatic na 21 games nog steeds niet heeft verloren. Vooraf was de vraag niet of Fnatic zou winnen, maar of Fnatic een game zou verliezen. Dat deden ze, de eerste. Fnatic is dominant in Europa, maar tegen H2K en Origen de topteams was het in het vorige seizoen niet altijd even sterk. Grote achterstanden werden opgebouwd die later weer goed gemaakt moesten worden. Dat was volgens critici het probleem met Fnatic. Tegen Europese teams kan je zo'n achterstand permitteren, tegen Koreaanse en Chinese teams niet. Als Fnatic iets wil betekenen op de wereldkampioenschappen moet het begin beter.

Dat gebeurde absoluut niet. Het eerste onderonsje tussen beide teams vanavond was iets wat niet op YouTube thuishoort maar op Liveleaks. Fnatic werd van elke kant vernietigd. Geen enkele kans maakte het team dat drie maanden niet had verloren. Eerder dit jaar gaf Origen nog een voorsprong van 8.000 gold uit handen maar vandaag gebeurde dat niet. Fnatic leek wel wakker geschoten want de volgende twee games werden, mede door een pentakill van Rekkles in game drie, gewonnen. Origen won er daarna ook nog een waardoor er een beslissende game moest komen die door Fnatic werd gewonnen.

Fnatic zien we terug op de wereldkampioenschappen, zo veel was al duidelijk voor deze game. H2K, dat twee keer derde werd tijdens de play-offs, zal tevens present zijn op het grootste e-sportstoernooi van de wereld in september. Zij hebben namelijk tien championship-punten meer dan Unicorns of Love dat dus in het toernooi moet spelen om een ticket te verdienen. De eerste wedstrijd van dat toernooi gaat tussen Giants en Roccat. De winnaar van die ontmoeting speelt tegen SK Gaming. De winnaar daarvan neemt het op tegen Origen en het team dat dan doorgaat neemt het in de finale op tegen Unicorns of Love.

Fnatic Wint