De Boer blij met Ajax: "Niks weggegeven"

Ajax won zondagmiddag ook zijn derde competitieduel van dit seizoen. Coach Frank de Boer was in meerdere opzichten tevreden.

"Ik ben wel blij, ook met het spel. Het enige smetje is dat het misschien ook 0-4 of 0-5 had kunnen zijn. We speelden tegen een ploeg die helemaal inzakt, op een veld dat heel stroef is. Probeer dan maar eens in een hoog baltempo te spelen", reageerde de hoofdcoach tegen FOX Sports.

"We hebben eigenlijk niks weggegeven, terwijl we zelf vijf of zes kansen hebben gehad. Veel meer kan je volgens mij niet doen." Ajax won in Nijmegen met 0-2, door treffers van Arek Milik en Rens van Eijden (eigen doelpunt).

Echt sprankelend was de wedstrijd niet, erkent De Boer. "Maar daarvoor heb je volgens mij meestal twee ploegen nodig. De wedstrijd leek wel wat op die van donderdag, maar nu hebben we meer kansen afgedwongen. We zijn dreigender geweest dan tegen Jablonec."

"We zijn opportunistischer gaan spelen, sneller die bal inbrengen." De Amsterdammers hebben na drie speelronden al vier punten voorsprong op titelverdediger PSV. "Dat zegt nog niks, maar het is wel lekker."

De Boer maakte zich druk langs de lijn in Nijmegen (Pro Shots/Stanley Gontha)
De Boer maakte zich druk langs de lijn in Nijmegen (Pro Shots/Stanley Gontha)