Bosz: "Arbitrage bang in De Kuip"

Als speler van Feyenoord prees Peter Bosz zich altijd gelukkig met de kracht van De Kuip, maar als trainer van Vitesse voelde hij zich zondag zwaar benadeeld. Het Rotterdamse legioen schreeuwde een kwartier voor tijd massaal om een strafschop toen Terence Kongolo over het been van Guram Kashia dook. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees direct naar de stip, terwijl Kongolo vlak daarvoor buitenspel had gestaan. "De grensrechter had dat moeten zien. Maar hier speelt absoluut de kracht van De Kuip mee", mopperde Bosz.

Kort voor rust deed Gözübüyük niets toen Isaiah Brown van Vitesse in het zestienmetergebied werd aangetikt door Rick Karsdorp. "Was dat aan de andere kant gebeurd, dan had hij een strafschop gegeven. Dat weet ik 100 procent zeker", aldus Bosz. "En dan was het ook een rode kaart geweest. Maar nu durfde hij het niet."

Feyenoord pakte het cadeautje van Gözübüyük dankbaar aan en beloonde zichzelf zo rijkelijk voor een zwak optreden (2-0). "Wij speelden niet goed, maar hadden toch de controle. Dan is het heel vervelend om op zo'n manier toch te verliezen", bromde Bosz.


De boze Bosz na afloop van de wedstrijd samen met Feyenoord-assistent trainer Van Gastel (Pro Shots/Jasper Ruhe)
De boze Bosz na afloop van de wedstrijd samen met Feyenoord-assistent trainer Van Gastel (Pro Shots/Jasper Ruhe)