Broersen op medaillekoers op zevenkamp

Nadine Broersen is na zes van de zeven onderdelen op de meerkamp bij de WK atletiek in Beijing naar de tweede plaats gestegen. De wereldkampioene op de vijfkamp verdedigt op de afsluitende 800 meter een voorsprong van acht punten op haar grootste concurrent Theisen-Eaton en veertien op Ikauniece. Anouk Vetter en Nadine Visser staan respectievelijk zevende en tiende. De tweede plek heeft Broersen vooral te danken aan een diskwalificatie van Katerina Johnson-Thompson bij het verspringen en een uitstekende worp bij het speerwerpen, ze werd met 53,52 meter derde. Bij het verspringen eindigde ze op de negende positie met een respectabele 6 meter 20.

Anouk Vetter kan gematigd positief terugkijken op deze ochtend. Met 6,11 meter in het verspringen liet ze tien centimeter liggen ten opzichte van haar persoonlijke meerkamp record. Bij het speerwerpen was ze juist iets beter dan in haar beste meerkamp ooit. Ze eindigde met 51,78 meter op de vierde plek. 

Visser zakte na een fantastische eerste dag wat terug in het klassement. Met 6,12 meter (dertiende) bij het verspringen en 40,07 meter (23e) verloor ze kostbare punten op de andere atletes. Op de 800 meter zal ze alles moeten geven om een plek bij de top tien veilig te stellen.

 Broersen rukt op naar tweede plaats zevenkamp

Broersen rukt op naar tweede plaats zevenkamp (Foto: ANP)