Hertha BSC houdt Werder Bremen in bedwang

Hertha BSC mag zich voor even koploper van de Bundesliga noemen. De Berlijnse club pakte zonder de geschorste Roy Beerens een punt tegen Werder Bremen. Het werd 1-1. Hertha begon het seizoen vorige week met een zege bij Augsburg en ook in eigen huis was de start prima. Valentin Stocker hield per ongeluk een inzet van teamgenoot Jens Hegeler tegen, maar Stocker kon vervolgens toch de openingstreffer op het scorebord zetten.

Aan de andere kant van het veld leverde het eerste gevaar van de bezoekers meteen een doelpunt op. Doelman Thomas Kraft ging niet vrijuit bij een voorzet vanaf de linkerkant. Door zijn twijfelen kreeg Anthony Ujah genoeg tijd en ruimte om voor de 1-1 te zorgen.

Door die treffer veranderde het spelbeeld, want Werder Bremen kreeg meer controle over de wedstrijd. Hertha BSC wist echter stand te houden en na rust kreeg het via Stocker twee uitstekende kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Eerst knalde de Zwitser over het doel, even later verdween zijn schot via een tegenstander naast.

In de slotfase kwam ook Werder Bremen akelig dicht bij de zege, want de bezoekers raakten met een van richting veranderde vrije trap de lat. Jannik Vestergaard kopte tegen de paal, waardoor het in Berlijn bij 1-1 bleef.