Twee nieuwe slachtoffers Cosby melden zich

Nog eens twee vrouwen beweren te zijn gedrogeerd en misbruikt door Bill Cosby. De twee gaven donderdag een persconferentie met showbizz-advocate Gloria Allred, meldt CTV News. In totaal zijn er al meer dan vijftig vrouwen die Cosby van misbruik beschuldigen. Allred staat een aantal van de vrouwen bij.

Het gaat om Elizabeth en Charlotte Fox. Elizabeth, die destijds als stewardess werkte, zegt als 20-jarige misbruikt te zijn tijdens een vlucht van de oostkust naar de westkust van de Verenigde Staten. Fox, die een acteercarrière nastreefde, werd naar eigen zeggen door Cosby misbruikt toen ze 23 was. Beide zaken zijn verjaard verklaarde Allred. Toch wilden de vrouwen hun verhaal doen in de hoop anderen te helpen.

Allred staat ook de 55-jarige Judy Huth bij. Zij beweert op 15-jarige leeftijd te zijn misbruikt door Cosby, haar zaak is niet verjaard. In december werd de komiek officieel aangeklaagd wegens seksueel misbruik, Allred wil dat Cosby een getuigenis aflegt. Dat moet op 9 oktober gaan gebeuren. Allred beloofde donderdag de confrontatie aan te gaan met de komiek. "Wij willen de echte Bill Cosby spreken, niet zijn vriendelijke personage Cliff Huxtable."

Twee nieuwe slachtoffers Cosby melden zich
Twee nieuwe slachtoffers Cosby melden zich (Foto: BuzzE)