Uitslagen play-offs Europa League 20/08/2015

Naast Ajax en AZ probeerden nog meer clubs zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. In dit bericht de uitslagen van de gespeelde wedstrijden.

Scheidsrechter Danny Makkelie hoefde donderdagavond in Tsjechië tot diep in blessuretijd geen kaart te trekken in de wedstrijd tussen Sparta Praag en FC Thun voor de Europa League. In de 94e minuut had Makkelie toch nog geel nodig, om een overtreding van de Zwitserse verdediger Fulvio Sulmoni te bestraffen.

Seconden later besliste Borek Dockal het duel definitief in het voordeel van de thuisclub: 3-1. Het was zijn tweede treffer van de avond. Thun was vroeg op voorsprong gekomen door Nicola Sutter. De Zimbabwaan Costa Nhamoinesu en Dockal zorgde in de slotfase van de eerste helft voor een ruststand van 2-1.

Krasnodar is na het eerste duel al dicht bij de groepsfase. De Russen wonnen voor eigen publiek met 5-1 van HJK Helsinki, door onder meer twee benutte strafschoppen en een eigen doelpunt van Juhani Ojala. De Finnen misten Mike Havenaar node. De lange spits vertrok onlangs naar ADO Den Haag.

PAOK Saloniki was veel te sterk voor Bröndby IF: 5-0. De Slowaakse Griek Róbert Mak scoorde driemaal tegen de Denen en gaf twee assists.

Robin van Persie heeft donderdag met zijn eerste doelpunt voor Fenerbahçe de Turkse club een overwinning bezorgd in de play-offs van de Europa League. De Nederlandse spits maakte tijdens het eerste duel met Atromitos vlak voor tijd met een knappe kopbal het enige doelpunt: 0-1. Van Persie was na tachtig minuten in het veld gekomen voor Moussa Sow en vierde tien minuten later zijn eerste treffer.

De aanvoerder en topschutter aller tijden van het Nederlands elftal moest in Athene opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Van Persie was verre van topfit toen hij deze zomer overstapte van Manchester United naar Fenerbahçe en werkt langzaam richting zijn topvorm toe. Hij viel al twee keer een half uurtje in en kreeg tegen Atrimotos tien minuten van trainer Vitor Pereira. Dat bleek genoeg om voor het eerst beslissend te zijn.