Gyasi en Kazim-Richards krijgen waarschuwing

Edwin Gyasi en Colin Kazim-Richards hebben een standje gekregen van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Beide spelers kwamen in opspraak.

Zo stak Gyasi zijn middelvinger op naar de fans van Heracles Almelo, terwijl Kazim-Richards nazijn wissel tegen SC Cambuur een krat vol bidons omver trapte. De aanklager geeft beide heren een officiële waarschuwing.

Hoewel Gyasie twee middelvingers opstak naar de aanhang van Heracles, heeft de KNVB 'begrip' voor zijn actie. Gyasi verklaarde dat hij uit emotie, nadat hij racistische geluiden had gehoord vanuit het uitvak. Zijn gedrag wordt door de voetbalbond bestempeld als 'zeer onprofessioneel'. "Het past niet bij de voorbeeldfunctie die hij als voetballer heeft", verklaart de KNVB.

De fans van Heracles worden evenmin vervolg, daar de aanklager de uitlatingen 'onvoldoende contreet' acht om daarop actie te ondernemen. Naast Gyasi kreeg ook Feyenoorder Kazim-Richards een standje van de aanklager.

"De speler brengt hiermee het betaald voetbal in diskrediet", is de verklaring. Indien de spelers in de toekomst weer over de schreef gaan, wegen de acties van vorige week zeker mee in de te bepalen strafmaat, zo laat de KNVB weten.