Vrouw licht ouders kankerpatientje (11) op

Soms lees je wel eens dingen die zo ongelooflijk schofterig zijn dat je maag ervan omdraait. Vandaag bereikt ons uit België zo'n verhaal. Ene Jessica V heeft de ouders van een aan kanker overleden jongetje van 11 keihard opgelicht. 

Op 10 maart plaatste Brina Dury, de moeder van een 11-jarige jongen die de strijd tegen lymfeklierkanker verloren had, een wanhopige oproep op Facebook. De kosten van de chemobehandelingen die haar zoon nodig had om nog een kans te maken waren zodanig dat ze die niet konden betalen. Jessica V. reageerde al snel dat ze kon helpen. 

De smerige oplichtster organiseerde vervolgens met haar stichting, vzw Caring People, een groot benefietfeest. Allerhande artiesten werden gestrikt, een zaal werd gehuurd en alles werd gereed gemaakt. Alle gemaakte kosten uiteraard op rekening of op kosten van de nietsvermoedende ouders. De opbrengst zou dat immers gemakkelijk dekken, want tegen de ouders werd gezegd dat er al 270 toegangskaarten van 25 euro en duizend steunkaarten van 5 euro waren verkocht. 

Toen het feest eenmaal plaatsvond, kwamen er slechts zo'n dertig mensen opdagen en toen begon men nattigheid te voelen. Jessica V. was met de noorderzon vertrokken met al het geld dat ze van de ouders had afgetroggeld en de opbrengst die slechts zo'n 1000 euro bedroeg. Over de rug van een dood jongetje. Ook staat er nog meer dan 5000 euro aan uitgaven open die gedaan zijn voor het feest. 

De politie onderzoekt de zaak. En als je dit leest Jessica: je bent een kutwijf!