Jurassic World-schrijver gestrikt voor Skull Island

Derek Connolly, een van de schrijvers van Jurassic World, gaat monster-eiland-hoppen: hij zal zich bezighouden met andere grote monsters als schrijver voor Skull Island.

De film, die al ruim in de voorbereidingen voor de opnames zit, heeft last minute behoefte aan wat sleutelwerk aan het scenario, voordat de opnames in oktober beginnen in Hawaii. Kong: Skull Island gaat terug naar het eiland waar de avonturiers King Kong vonden. Het verhaalt over een andere groep avonturiers die naar het eiland reizen dat vol met monsters zit, maar ook het thuis is van de koning van de apen. De avonturiers worden gespeeld door onder andere Tom Hiddleston, Brie Larson en Corey Hawkins.

Connolly is niet de enige schrijver met monster-ervaring die aan het scenario van de film werkt; eerder leverde Max Borenstein, die Godzilla schreef en werkt aan Godzila 2, een versie op, naast onder andere Dan Gilroy (Nightcrawler) en John Gatins (Flight). De film wordt geregisseerd door Jordan Vogt-Roberts en verschijnt in maart 2017.