Räikkönen rijdt ook volgend jaar bij Ferrari

Ferrari heeft naar buiten gebracht dat Kimi Räikkönen ook in 2016 bij Ferrari zal blijven rijden. De positie van de Fin bij het Italiaanse Formule 1-team was lange tijd onzeker nadat Ferrari-president Sergio Marchionne eerder deze zomer zei dat Räikkönens zijn toekomst in eigen hand heeft.

Deze beslissing heeft als gevolg dat Valtteri Bottas, die al meerdere malen in verband is gebracht met het team, waarschijnlijk bij Williams blijft. De Fin was één van de rijders die Ferrari overwoog, na de twijfels over de vorm Räikkönen, zeker in de kwalificatie. Andere opties waren Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. Met de aankondiging van de teamleiding dat de samenwerking met Vettel en Räikkönen wordt voortgezet, is er van een stoelendans bij het Italiaanse automerk voorlopig geen sprake meer.

De deal zou zijn beïnvloed door de beslissing van Red Bull in de winter om Ricciardo een nieuw vierjarig contract te geven en dat Bottas nog een contract bij Williams had. Als Ferrari één van de twee had willen aantrekken, had het ze vele miljoenen gekost om de coureur uit te kopen.

Räikkönen rijdt ook volgend jaar voor Ferrari
Räikkönen rijdt ook volgend jaar voor Ferrari (Foto: ANP)