Lazio: "Het gaat vandaag prima met De Vrij"

Stefan de Vrij viel dinsdagavond bij SS Lazio tegen Bayer Leverkusen uit met een blessure. Een dag later gaat het al weer goed met hem.

De Vrij kwam in de Champions League-wedstrijd tegen de Duitsers in botsing met Stefan Kiessling. Hij kwam bij een kopduel hard in aanraking met de spits waarbij hij op het eerste oog een vrij ernstige blessure opliep maar volgens zijn trainer Stefano Pioli viel het mee, zo liet hij na afloop al weten. Woensdag kwam de bevestiging.

"Het gaat vandaag prima met hem", vertelt clubarts Stefano Salvatori in gesprek met het radiokanaal van SS Lazio. Van een zware hersenschudding is volgens de dokter geen sprake. "Hij is nog moe, maar hij lijkt geen problemen te hebben overgehouden aan de klap."

Lazio won de thuiswedstrijd in de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Champions League met 1-0 door een doelpunt van invaller Balde Diao Keita. De return is volgende week. De Italiaanse hoofdstedelingen beginnen zaterdag aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bologna. Overigens meldde de dokter ook dat Edson Braafheid inmiddels de training heeft hervat na een enkelblessure.

Bondscoach Danny Blind van Nederland kan opgelucht ademhalen. Het Nederlands elftal, met alle waarschijnlijkheid Stefan de Vrij in de selectie, speelt begin september twee cruciale kwalificatiewedstrijden het EK 2016. Nederlands speelt eerst tegen IJsland en ook wacht Turkije.


De Vrij kwam gisteravond tijdens een luchtduel in aanraking met Kiessling (Foto: Getty)