Moeder Nederlands gezin verongelukt in Duitsland

Een 46-jarige vrouw uit het Brabantse Dongen is maandag om het leven gekomen bij een ernstig auto-ongeluk in Zuid-Duitsland. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De echtgenoot en een 14-jarige dochter raakten zwaargewond.

Het echtpaar was met hun drie kinderen op vakantie in Zuid-Duitsland. Het ging maandag mis in de buurt van Grafenau, niet ver van de grens met Oostenrijk en Tsjechië. De bestuurder verloor op een natte weg in een bocht de controle over het stuur. De auto raakte op de andere weghelft en kwam frontaal in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen. Ook werd een personenauto geraakt.

De moeder van het gezin kwam om het leven, de vader ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De drie kinderen raakten ook gewond, van wie een ernstig. Dit 14-jarige meisje wordt in een kunstmatige coma gehouden, maar zal daaruit gewekt worden. Volgens de politie is ze niet in levensgevaar. De inzittenden van de andere personenauto, een ouder Duits echtpaar, moeten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.