Ziggo ligt eruit; storing voorbij?

In een flink deel van het land ligt Ziggo eruit en dat is kut.

Graag zou ik een uitgebreider bericht plaatsen maar door een niet nader te noemen provider is via een pc internetten wat lastig.

Update 22:22 uur
Door enkele oplettende users werd FOK! erop gewezen dat Ziggo-internet zelf er niet uit ligt; het is de DNS-verbinding van Ziggo die voor sommige gebruikers problemen geeft. In de reacties staat een manier deze problemen te omzeilen. Hierdoor heeft uw trouwe verslaggever weer de kans op de laptop een uitbreiding op dit artikel te typen. 

Het lijkt erop dat enkel gebruikers die voor de fusie van Ziggo en UPC al Ziggoklant waren, getroffen zijn. Oud-UPC-gebruikers hebben nergens last van.

Update 22:48 uur
Een woordvoerder van Ziggo heeft tegen RTL Nieuws gezegd dat het bedrijf rekening houdt met een ddos-aanval als oorzaak van de storing. 

Update 00:58 uur
De storing bij Ziggo kan nog vele uren duren. Dat heeft een Ziggo-woordvoerster gezegd tegen RTV Oost. 'We doen er alles aan om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Alle mensen die kunnen helpen, zijn ingezet.' RTL Nieuws weet te melden dat bijna 2 miljoen Ziggo-klanten door de storing worden getroffen. Het gaat - inderdaad - vooral om klanten in uit oude Ziggo-gebied, van voor de fusie met UPC.

Update 01:45 uur
Op Twitter verschijnen inmiddels veel berichten met de melding dat de storing voorbij is. Ziggo-klanten laten weten dat hun internetverbinding weer werkt.