Geen uilenzeik meer bij AZ

Het was al een tijdje de meest leuke club van de Westelijke Spiraalarm van de Melkweg. Zo ongeveer eens in de 30 jaar zijn ze zelfs de beste voetbalclub van Nederland en nu dreigt het zelfs nog leuker te worden: de supporters van AZ kunnen naar alle waarschijnlijkheid tijdens thuiswedstrijden voortaan genieten van echt bier met een redelijk acceptabel alcoholpromillage.

In het oude stadion van AZ, het krakkemikkige maar zeer gezellige Alkmaarderhout, werd helemaal geen alcohol geschonken. In het nieuwe stadion kwam daar verandering in, maar de Amstel Lite die geschonken werd, was met zijn promillage van 2,5 procent lang niet alles. Hier werd niemand echt blij van.

Gelukkig kreeg kwam ook hier een einde aan en begon met met het schenken van een bier met een promillage van 3,5 procent. Maar ook daar werden de Noord-Hollanders niet fatsoenlijk dronken van. Ook deze krijgt een schop.

Vanaf aanstaande zondag, tijdens de thuiswedstrijd tegen de stoere kerels van Willem II kunnen de fans hun overwinning vieren, dan wel hun verdriet verdrinken met een biertje van 5 procent. Het betreft hier een pilot die doorloopt tot de wedstrijd tegen Roda JC. Mocht dit bevallen, dan blijft dit bier langere tijd uit de tappen stromen.

Het bier zal worden geschonken onder de leukere lange zijde (er zijn er twee), in het pas geopende sportcafé.

'Van burgeroorlog naar biertent' (Foto: ANP)
Das leben kann so einfach sein...