Eerste trailer voor Victor Frankenstein

"It's alive," constateert James McAvoy in de eerste trailer voor Victor Frankenstein. Hij speelt het titelpersonage in de film over de wetenschapper die de grenzen tussen leven en dood opzoekt.

De film, die natuurlijk gebaseerd is op Mary Shelleys boek uit 1818, is een moderne versie van het aloude verhaal. Deze versie toont het verhaal door de ogen van Frankensteins assistent Igor Strausman (Daniel Radcliffe). De twee zijn samen op zoek naar wat de medische wetenschap kan doen voor de mensheid, en doen hiervoor een onderzoek naar onsterfelijkheid. Maar de experimenten van Victor gaan te ver en zijn obsessie heeft gruwelijke gevolgen. Het is aan Igor om Victor, inmiddels op het randje van krankzinnigheid, te beschermen voor zichzelf en voor zijn monsterlijke creatie.

De film is geregisseerd door Paul McGuigan (Lucky Number Slevin, Push, Sherlock) en heeft ook Andrew Scott en Mark Gatiss in de cast. De film verschijnt eind november in de VS in de bioscoop, maar Nederland moet vier maanden langer wachten: bij ons is Victor Frankenstein pas op 17 maart te zien.