Databundel voor gedupeerden storing T-Mobile

Ruim een miljoen klanten van T-Mobile die vrijdag en zaterdag last hebben gehad van een storing, krijgen komende maand een databundel van 500 MB ter compensatie van het ongemak. Een woordvoerder van T-Mobile meldde dinsdag dat de gedupeerden, die gemiddeld negentien uur lang niet konden bellen, sms'en en internetten, de bundel ter waarde van 5 euro krijgen bovenop hun bestaande abonnement.

Degenen die last hadden van de storing hoeven zelf niks te doen, T-Mobile neemt de komende dagen per sms of e-mail contact met hen op, aldus de woordvoerder. Het is de bedoeling dat het extra internettegoed in september wordt bijgeschreven. Ongeveer een derde van de T-Mobile-klanten had last van de storing.

500 MB is ongeveer de hoeveelheid internettegoed die een gemiddelde T-Mobile-klant in twee weken verbruikt. Mensen die deze bundel niet willen, kunnen kiezen voor een alternatief, namelijk de gemiddelde kosten van het aantal uren die zij geen verbinding hadden met het netwerk. Die servicekosten komen neer op een bedrag van 75 eurocent, maar T-Mobile verdubbelt dat tot 1,50 euro.

De storing in de software begon vrijdagmiddag rond 14.00 uur. Klanten kon daardoor meer dan 24 uur niet bellen, gebeld worden en internetten.

Databundel voor gedupeerden storing T-Mobile
Databundel voor gedupeerden storing T-Mobile (Foto: ANP)