Opnames Harry Potter-spinoff begonnen

Een storm van kritiek volgde er op het bericht dat er een Harry Potter-spinoff film zou komen. Maar het opnameproces voor Fantastic Beasts & Where To Find Them is vandaag dan echt begonnen. Dit melddt BusinessWire.

De film wordt geregisseerd door David Yates, hij was ook verantwoordelijk voor de regie van de laatste vier Potter-films. Zo wat het hele team dat gewerkt heeft aan de reeks is teruggekeerd naar het vertrouwde stek om deze film te maken. Leavesden Studios, de plek waar fans ook achter de schermen kunnen kijken hoe de vorige films gemaakt zijn en in de echte sets kunnen stappen, verwelkomde hoofdrolspeler Eddie Redmayne. Ook Katherine Waterston, Dan Fogler, Ezra Miller en Colin Farrell zullen de komende tijd afreizen naar Londen.

Het verhaal dat wordt verteld is dat van Newt Scamander, gespeeld door Redmayne, een magizooloog, die een tussenstop maakt in New York om daar magische wezens te bestuderen. Het boek dat hij schrijft tijdens deze reis is het schoolboek dat Harry Potter vijftig jaar later voor zijn neus krijgt in Hogwarts.

Fantastic Beasts & Where To Find Them staat gepland voor een release op 18 november 2016.