De Ouye is Xbox One en PS4 in één... Of toch niet

Ziehier de Ouye. Een Chinese crowdfunded console die als twee druppels water lijkt op PlayStation 4 met een controller die een exacte kopie lijkt te zijn van de Xbox One-controller. Is dit de ultieme console die de voordelen van beide machines combineert?

Helaas niet. Een nadere inspectie onder het copyright-inbreukmakende uiterlijk leert al snel dat dit geen brute gamemachine is, maar een simpele microconsole die op Android draait. De nieuwste games met top-notch graphics kun je dus wel op je buik schrijven.

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien combineert het bedrijf achter de Ouye het uiterlijk van de parallellepipedumvormige PlayStation 4 met de bovengrill van Xbox One. De controller spreekt voor zich, alleen beschikt deze over nog wat extra knopjes.

De Ouye is, net als de bijna gelijknamige Ouya, een budgetapparaat. Je kunt het project steunen voor een euro'tje of 60 en dan je krijgt de console, inclusief controller, thuisgestuurd. Het doelbedrag van dit fondsenwervingproject is zo'n 64.000 euro. Hoewel er nog genoeg tijd is om geld op te halen, lijkt initiële feedback uitsluitend negatief. Veel Chinese consumenten hebben hun ongenoegen geuit over het gekopieerde uiterlijk van het apparaat.