Dodental bomaanslag Bangkok lager

Het aantal mensen dat maandag is omgekomen door een motorbom in het centrum van Bangkok is opgelopen tot vijftien. Tachtig mensen raakten gewond, meldden diverse media op gezag van de politie. Eerder was nog sprake van twaalf doden en twintig gewonden.

Update 16:15
De bomexplosie die maandag in de Thaise hoofdstad Bangkok twaalf tot vijftien levens eiste, was volgens de Thaise regering bedoeld om de toeristische sector en de economie een slag toe te brengen.

,,De daders wilden de economie en het toerisme vernietigen omdat de aanslag plaatsvond in het hart van het toeristische district'', aldus minister Prawut Wongsuwan van Defensie.

De bom die maandag afging bij een tempel waar veel toeristen komen zat in een motorfiets verstopt. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit. Er is ook onduidelijkheid over het aantal doden. 

Update 17:00
De bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft aan 27 mensen het leven gekost. Voor zover bekend zijn er vier buitenlanders onder de doden. Tientallen mensen raakten gewond.

Onder de slachtoffers zijn veel toeristen uit China en Taiwan. De tempel waar de bom afging is erg populair bij Chinezen, meldt de Amerikaanse zender CNN.

De bom zat in een motorfiets verstopt. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit.

Update 18:26
De bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft aan zestien mensen het leven gekost, onder wie drie buitenlanders. Verschillende media in het land spraken eerder over 27 doden, maar volgens de landelijke politiechef klopt dat niet. Tientallen mensen raakten gewond door de aanslag, die plaatsvond op een kruispunt bij de populaire Erawan-tempel. ,,Het was een pijpbom. Hij was in de Erawan-tempel geplaatst'', zei de politiechef.

Onder de doden zijn twee Chinezen en een Filipijn. Van de 81 gewonden komen de meesten uit China en Taiwan. 

Aantal doden en gewonden Bangkok loopt op
Aantal doden en gewonden Bangkok loopt op (Foto: ANP)