'Weer Russische topatleten positief op EPO'

Nog eens zes Russische topatleten zouden in juli van dit jaar zijn betrapt op het gebruik van verboden middelen. Dat meldt het Duitse Sportschau zondag in de aanloop naar een vervolg op de beruchte tweede 'dopingdocumentaire' van eerder deze maand.

Het zou gaan om zes snelwandelaars die weinig verrassend getraind werden door de inmiddels geschorste coach Viktor Chegin in diens trainingscentrum in Saransk. Inmiddels zijn meer dan dertig atleten van Chegin in de loop der jaren in de problemen geraakt met de dopingautoriteiten, met vele schorsingen als gevolg. De lijst van medailles die de betrokken lopers bij elkaar gewonnen hebben is schier eindeloos en bevat tientallen gouden, zilveren en bronzen medailles op WK's, EK's, Olympische Spelen en andere grote toernooien.

De zes atleten die dit keer positief hebben getest - volgens Sportschau op EPO - zijn nog niet bij naam genoemd. Er valt echter wel het een en ander af te leiden aan het ontbreken van bepaalde namen op de startlijsten van het WK atletiek, dat volgende week van start gaat. Onder meer de Russische Elmira Alembekova, eerder dit jaar goed voor een wereldrecord op de 20 kilometer, ontbreekt om onduidelijke redenen op de startlijst.