Medische rel overschaduwt Engelse topper

Zondagmiddag (17.00 uur) is de aftrap van de eerste topper in de Engelse Premier League. Manchester City neemt het op tegen titelhouder Chelsea. Vooral voor Chelsea is het duel nu al van levensbelang. De ploeg van trainer José Mourinho verslikte zich vorige week in Swansea City, dat door een rode kaart voor Thibaut Courtois tegen tien man terugkwam van een 2-0 achterstand. André Ayew en Bafetimbi Gomis lieten de 2-1 en 2-2 noteren. Oscar en Federico Fernández (eigen doelpunt) scoorden voor Chelsea.

Vroege achterstand

Nieuw puntenverlies zou voor Mourinho een mini-crisis inleiden. Bij een nederlaag is de achterstand op concurrenten Manchester United en City na twee speelronden al vijf punten. Mourinho heeft wel voor hetere vuren gestaan, maar voor onrust zorgt het zeker.

Eens te meer omdat de Portugese manager deze week een rel uitvocht met clubarts Eva Carneiro. In de slotfase van de wedstrijd tegen Swansea rende zij samen met fysiotherapeut Jon Fearn het veld in om de aangeslagen Eden Hazard te behandelen. Na de wedstrijd kreeg de medische staf de wind van voren. Mourinho had geen toestemming gegeven om het veld in te lopen en vond dat Carneiro en Fearn het spel niet aanvoelden door in de laatste fase van de wedstrijd – waarin Chelsea Swansea nog probeerde te verslaan – tijd op te eisen.

Sluwe vos Mourinho, looks Carneiro

Vrijdag liet de voormalig coach van FC Porto, Internazionale en Real Madrid weten dat Carneiro en Fern niet op de bank zitten in Manchester. "Als iemand denkt dat onenigheid tussen een manager en zijn medische staf invloed heeft op de spelers, dan heeft diegene geen enkel verstand van voetbal", reageerde Mourinho tijdens de persconferentie.

Toch zorgde het incident voor veel onrust in de Engelse pers. Zeker omdat Carneiro via Facebook nog maar eens haar dank uitsprak voor de steun die ze kreeg via de sociale media. De tabloids smulden ervan deze week. Carneiro is al jaren in dienst bij Chelsea en wordt door veel mensen beschouwd als sekssymbool.

 

I would like to thank the general public for their overwhelming support. Really very much appreciated.

Posted by Eva Carneiro on Sunday, August 9, 2015