Lemmy gaat zijn leven beteren

Stappen van vergelijking: stoer, stoerder, Lemmy. Voormalig lid van spacerockband Hawkwind, roadie van Jimi Hendrix, maar natuurlijk geniet hij de grootste bekendheid als frontman van een zekere band genaamd Motörhead. De bijna 70-jarige bassist heeft zo de nodige gezondheidsprobleempjes en die lost hij op geheel eigen wijze op.

In 2013 werd bij Lemmy Kilmister suikerziekte geconstateerd. Ook functioneerde zijn hart niet meer optimaal en werd er een defibrillator ingebracht. Coke maakt nu eenmaal meer kapot dan je lief is.

Als gevolg van zijn gezondheidsproblemen werden er optredens afgezegd, pas in april 2014 ging de band de bühne weer op.

Maar echt lekker gaat het allemaal nog niet met Lemmy. Hij kampt met uitdrogingsverschijnselen en heeft problemen met zijn maag. Artsen hebben de frontman dan ook op zijn lever gedrukt zijn drankgebruik aan te passen. Lemmy nam dit goed op en verklaarde voortaan zijn geliefde Whisky-cola te laten staan. Het hele feit dat Lemmy Whisky verdunt met een ander drankje is natuurlijk al dubieus, maar gelukkig drinkt hij voornamelijk Jack Daniëls. In het verleden dronk hij zeker een fles van dat bocht per dag.

Maar het roer gaat dus om. Geen Jack&Coke meer voor hem. Sinaasappelsap is veel gezonder. Maar dan wel in combinatie met wodka natuurlijk. Anders is het vies. Volgens de zanger (we zullen het voor het gemak maar even zingen noemen) werkt dit veel beter om zijn diabetes onder controle te krijgen. Naar eigen zeggen is hij onverwoestbaar.

Wij geloven hem.

Het hele interview van deze held met The Guardian is trouwens hier te vinden. Uiterst vermakelijk leesvoer voor de zaterdagmiddag of zondagochtend.

Lemmy (Motörhead)