Vormer helpt Club Brugge aan winst

Ruud Vormer heeft Club Brugge vrijdag aan een zwaarbevochten overwinning in de Belgische competitie geholpen. Met een doelpunt en een assist was de Nederlandse middenvelder beslissend in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk: 2-1. Daardoor nestelde de door blessures geteisterde ploeg van trainer Michel Preud'homme zich op de gedeelde tweede plaats, op één punt van koploper Anderlecht.

Vormer opende kort na rust met zijn hoofd de score. De oud-speler van AZ, Roda JC en Feyenoord werkte een half weggeslagen voorzet met zijn hoofd over doelman Darren Keet. Lange tijd leek dat de winnende treffer, maar Kortrijk kwam in blessuretijd langszij Thanasis Papazoglou. Club Brugge pakte in de slotseconden toch nog de winst via Tuur Dierckx, die werd weggestuurd door Vormer en de 2-1 binnen schoot.

Vormer helpt Club Brugge aan winst (Foto: ANP)