Manchester United wint wéér met minimaal verschil

Manchester United heeft voor de tweede maal op rij met minimaal verschil gewonnen. Nadat vorige week Tottenham Hotspur met 1-0 werd verslagen, was vrijdag Aston Villa aan de beurt.

Al negentien jaar had Manchester United voor de competitie niet meer van Aston Villa verloren op Villa Park. De langste reeks van ongeslagen wedstrijden tegen eenzelfde club uit de Premier League en ook vrijdagavond zag het er niet naar uit dat Aston Villa zou kunnen stunten.

Na een ronduit saaie openingsfase waarin beide ploegen niets klaar speelden, nam Manchester United het heft in handen. Dit resulteerde na een goed kwartier in de eerste kans. Een indraaiende vrije trap van Memphis werd bij op de achterlijn door de geheel vrijstaande Morgan Schneiderlin met het hoofd beroerd. De tweede kans was een stuk groter. Dit keer was het Memphis die aan een doelpunt rook, maar een riskante maar daardoor niet minder succesvolle tackle van keeper Brad Guzan voorkwam de 0-1.

Die goal kwam er even later dan toch. Adnan Januzaj tekende voor de eerste treffer. De Belg werd op randje buitenspel op schitterende wijze weggestuurd door Juan Mata. De bal werd sierlijk en met de juiste snelheid bezorgd, waarna Januzaj zijn tegenstander uitkapte en ietwat fortuinlijk afrondde via het lichaam van Clark.

Het armetierige Villa kwam pas na een kleine veertig minuten voor het eerste gevaarlijk dichtbij de goal van Romero. Darmian mocht bovendien van geluk spreken dat de leidsman de thuisploeg geen strafschop toekende, toen de verdediger tegenstander Richards om de nek hing. Hierna zwaaide het elftal van Louis van Gaal weer de scepter. Verder dan één schot op doel kwam Villa niet.

Gesteund door de eigen aanhang op Villa Park rechtte Aston Villa zich na rust de rug. Jordan Ayew wist na een slippertje van Mata de grootste kans van de thuisploeg te noteren. Zijn schot ging niet eens zo heel ver over. The Red Devils oogden bij tijd en wijle laks. Villa merkte dit op en zette meer druk. Ook Gabriel Agbonlahor deed een duit in het zakje, maar kopte uit een hoekschop slechts recht op de doelman.

Het was Van Gaal allemaal te gortig. Na een uur haalde de manager Michael Carrick en Januzaj naar de kant voor Ander Herrera en Bastian Schweinsteiger. De wissels deden het spel van United goed, want direct namen de bezoekers het initiatief weer over. Rooney dacht na zwak verdedigen van Jordan Amavi af te drukken, maar daar stak Leandro Bacuna een stokje voor.

Ondanks de minimale voorsprong van United, leek niets een tweede overwinning voor de miljoenenploeg in de weg te staan. Villa kwam op eigen kracht niet verder dan het vijandelijke strafschopgebied. Twintig minuten voor tijd leek Memphis de wedstrijd in het slot te gooien. Na weer een heerlijke pass van Mata schoot de nummer zeven net naast. Hierdoor moet de smaakmaker van het voorbije Eredivisie-seizoen nog even wachten op zijn eerste goal in de Premier League.

Keeper Romero kwam aan de andere niet meer in de problemen en kon zo zijn tweede clean sheet op rij noteren. Zo staat United aan kop met zes punten en een minimaal doelsaldo van twee goals voor en nul tegen.