NAC verliest ook tweede competitiewedstrijd

NAC Breda wacht na twee duels in de Jupiler League nog steeds op de eerste punten. Na het thuisverlies vorige week tegen FC Volendam (1-4) ging de gedegradeerde club vrijdagavond ook onderuit bij FC Eindhoven. In Eindhoven gaf NAC een voorsprong van 1-0 binnen een paar minuten weg. Het duel eindigde zo in het voordeel van de Eindhovenaren: 2-1.

Voor NAC opende Kevin Brands de score, maar na slordig uitverdedigen van Hakim Borahsasar kwam de bal in de 73e minuut voor de voeten van de Eindhovense invaller Anil Koc die van afstand in de verre hoek schoot. Twee minuten later bezorgde Anthony van den Hurk de thuisclub de zege. De aanvaller kopte een voorzet binnen van een andere invaller, Christopher Mandiangu.

NAC staat na twee duels op de laatste plaats in de competitie met nul punten. De spelers van NAC gingen na de wedstrijd met de meegereisde aanhang in discussie over de dramatisch slechte resultaten tot dusver.

Ranglijst

De ranglijst van de Jupiler League wordt na vrijdag aangevoerd door FC Emmen, Achilles '29, FC Volendam en Jong PSV, die allemaal nog geen punt hebben verloren in hun eerste twee duels. FC Emmen versloeg de andere degradant FC Dordrecht in eigen huis door een doelpunt van Erixon Danso (1-0). Jeroen Lumu kreeg voor rust een aardige kans voor FC Dordrecht, maar trof met een omhaal de lat.

Achilles '29 maakte in Sittard op indrukwekkende wijze een achterstand van 2-0 goed. Gökhan Lekesiz scoorde twee keer voor Fortuna, maar de bezoekers waren in het laatste half uur vier keer trefzeker en pakten zo de winst: 2-4.

NAC verliest ook tweede competitiewedstrijd (Foto: ANP)