Prost: "Eigen F1-team beginnen fout geweest"

Viervoudig Formule 1-wereldkampioen Alain Prost vindt dat hij de fout in is gegaan door het team Ligier over te nemen. De 60-jarige Fransman deed zijn uitspraken tegenover het FIA-blad AUTO. "Ik had het nooit moeten doen." Uiteindelijk ging de rental begin 2002 op de fles.

Prost nam in 1993 met de wereldtitel afscheid van de Formule 1. Ruim drie jaar later kwam hij terug, ditmaal als nieuwe eigenaar van Ligier dat hij omdoopte tot Prost Grand Prix. "Drie maanden nadat ik het team had gekocht, boekten we enkele zeer goede resultaten en wonnen we zelfs nog bijna een race, maar ik zei toen al tegen familie en vrienden dat ik er geweest was. Ik wist vanaf het begin dat het niet goed zou komen. Ik ken de Formule 1 en ken mijn land, dus ik had beter moeten weten. Ik zie het als mijn grootste fout."

Al voor de koop stond Prost niet meer achter zijn keuze om Ligier over te nemen. "Twee dagen voordat ik het contract ondertekende, zag ik het eigenlijk niet meer zitten. Maar we hadden al een plan gemaakt met Peugeot, met wie een deal hadden dat we vijf jaar lang gratis motoren zouden krijgen die flink ontwikkeld zouden worden. Maar twee dagen voordat de handtekeningen gezet moesten worden, kwamen ze bij me terug en zeiden ze dat het alleen voor drie jaar was en dat ik daarna moest betalen voor de motoren. Ik was blij toen het allemaal was afgelopen."

Tegenwoordig is Prost met een eigen team actief in de Formule E. Ook is de Fransman ambassadeur bij autosportfederatie FIA.