Palestijnen eren moordenaars Nederlandse jongen

Ter gelegenheid van de islamitische feestdag Eid al-Fitr heeft de disctrictsgouveneur van Ramallah besloten om de moordenaars van een 15-jarige, Nederlandse jongen nog eens extra in het zonnetje te zetten. Er werden kransen gelegd bij het Mausoleum voor de 'martelaren van de Savoy aanslag'.

Ere wie ere toekomt. Op 4 maart 1975 verlieten 2 rubberboten, gevuld met 8 Palestijnen Libanon. Het plan was om een aanslag te plegen in de Israëlische havenstad Naharia. Helaas konden de heren zich in het donker maar moeilijk oriënteren en besloot men in plaats daarvan een jeugdclub en de opera van Tel Aviv aan te vallen. Daar was het wat lichter. Ook deze locaties waren echter veel te moeilijk te vinden voor de moordenaars in spe.

Dan maar het Savoy Hotel. Dit was goed verlicht en makkelijk te vinden. Schietend en granaten smijtend stormde men het hotel in. De gasten werden gegijzeld. Daarna volgde een eisenpakket: Israël moest maar snel andere terroristen loslaten, want anders...

Voordat een anti-terreureenheid een einde kon maken aan deze grappenmakerij, schoten de Palestijnen eerst wat toeristen dood. Waaronder de 15-jarige Amsterdammer Asjer Feldman. Zijn vader werd ernstig verwond. De overige gedode toeristen kwamen uit Zwitserland en Duitsland.

Als ultiem gebaar van verzoening heeft Israël in 2012 de lichamen van de omgekomen terroristen overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit. Deze reageerde enthousiast en richtte meteen een mausoleum in voor deze helden. Eerder dit jaar werd op de officiële facebookpagina van de Fatah (de partij van president Abbas) al gerept over 'de heroïsche zelfopofferende strijders van Fatah', hierbij refererend aan de laffe moordenaars.

Wie nu denkt dat Nederland, Duitsland of Zwitserland zijn afkeuring zou uitspreken over dergelijk gedrag, komt bedrogen uit. Geen van deze landen heeft ook maar enig kritisch woordje gesproken richting de PA en staan blijkbaar niet afkeurend tegenover het verheerlijken van terroristen. Zelfs niet wanneer de eigen staatsburgers hiervan het slachtoffer zijn.

Gesprekken Israël en Palestijnen van start (Foto: ANP)
'En bedankt voor de jaarlijkse bijdrage van 1 miljard euro!'