Rivaldo (43) stopt nu echt met voetballen

De Braziliaanse voetballer Rivaldo moet op 43-jarige leeftijd een punt zetten achter zijn lange en rijke carrière. De beroemde aanvaller, die in 1999 werd gekozen tot beste voetballer ter wereld, speelt zaterdag zijn laatste officiële wedstrijd. Aanhoudende knieklachten dwingen Rivaldo te stoppen bij Mogi Mirim, de club uit de tweede divisie in Brazilië waarvoor hij de laatste jaren speelde samen met zijn zoon Rivaldinho.

De begaafde aanvaller maakte in Europa vooral furore bij FC Barcelona, waarmee hij twee keer Spaans kampioen werd. Rivaldo botste in Camp Nou ook regelmatig met trainer Louis van Gaal. Na zijn succesvolle jaren in Catalonië speelde Rivaldo voor onder meer AC Milan en Olympiakos Piraeus. De 74-voudig Braziliaans international, die in 2002 met zijn land de wereldtitel pakte, ging daarna langzaam afbouwen.

Rivaldo speelde de laatste jaren in de anonimiteit bij Mogi Mirim, de club waarvan hij ook een tijdje eigenaar was. Hij kondigde vorig jaar zijn pensioen aan, maar keerde dit jaar toch weer terug op het veld.

Rivaldo (43) stopt nu echt met voetballen
Rivaldo (43) stopt nu echt met voetballen (Foto: ANP)