Premier League Darts naar Ahoy

De Premier League Darts komt volgend jaar naar Ahoy in Rotterdam. Dit heeft de Britse dartsbond PDC zojuist via Twitter bekendgemaakt.

De komende editie van de Premier League Darts wordt in 2016 afgetrapt op donderdag 4 februari in de First Direct Arena in Leeds. Daarna worden onder meer Newcastle, Glasgow, Sheffield, Belfast en Birmingham aangedaan.

Op donderdag 12 mei 2016 strijkt het dartscircus uiteindelijk neer in Nederland. Dan fungeert Ahoy als locatie voor de voorlaatste speelronde van dit toernooi. Het is voor het eerst dat de Premier League Darts een uitstapje maakt naar een land buiten de Britse eilanden. Sinds de oprichting in 2005 werd enkel in Groot-Brittannië en Ierland gespeeld.

Afgelopen jaar won Gary Anderson dit prestigieuze toernooi. In de finale was hij met 11-7 te sterk voor onze landgenoot Michael van Gerwen, die in 2013 de beste was. In 2014 schreef Raymond van Barneveld dit evenement overigens ook nog op zijn naam.

Wil je de tien beste darters in actie zien komen? De kaarten worden verkocht vanaf begin oktober. Details vind je te zijner tijd via deze website.