Ruime zege voetbalsters FC Twente in voorronde CL

De voetbalsters van FC Twente hebben ook hun tweede poulewedstrijd in de voorronde van de Champions League gewonnen en zijn nu al heel dicht bij een vervolg op het Europese podium. De Luxemburgse kampioen Jeunesse Junglinster vormde donderdagavond in Oldenzaal geen enkel probleem: 10-0.

Maud Roetgering had als eerste succes. De verdedigster benutte in het eerste half uur tot tweemaal toe een strafschop. International Jill Roord en Ellen Jansen scoorden later ook twee keer. De andere Twentse treffers waren van de Haagse aanwinst Renate Jansen, Shanice van de Sanden, Danique Kerkdijk en Jessica Birkel. De laatste werkte op slag van rust de bal in eigen doel.

FC Twente heeft zondag aan een gelijkspel tegen ASA Tel Aviv genoeg om het hoofdtoernooi, met de beste 32 clubs van Europa, te bereiken. Waarschijnlijk gaat de Nederlands kampioen ook bij een nederlaag door. De Israëlische ploeg verloor in Hengelo tegen Ferencváros met 1-2. Deze beide teams hebben nu drie punten en een veel minder doelsaldo. De Hongaarse titelhouder sluit af tegen Jeunesse.

Ruime zege voetbalsters FC Twente
Ruime zege voetbalsters FC Twente (Foto: ANP)