Boete Kyrgios voor beledigen Wawrinka

De Australische tennisser Nick Kyrgios moet boeten voor zijn beledigende opmerkingen richting Stan Wawrinka. De organiserende spelersbond ATP kondigde donderdag aan dat Kyrgios een boete krijgt. Onbekend is hoeveel de Australische 'bad boy' moet betalen voor zijn bijtende opmerkingen woensdag op de baan in Montreal tijdens zijn partij tegen Wawrinka. "Kokkinakis heeft het met je vriendin gedaan", zei de twintigjarige Australiër tussen twee punten door. "Sorry dat ik je dat moet vertellen, vriend."

Wawrinka leek op de baan niet te horen wat Kyrgios hem toeriep, maar de microfoons langs de baan registreerden de opmerkingen over mogelijke escapades van Kyrgios' landgenoot Thanasi Kokkinakis feilloos. De Zwitser, die in de derde set opgaf vanwege rugklachten, hoorde na afloop wat zijn tegenstander had gezegd. De winnaar van Roland Garros riep de ATP op maatregelen te nemen.

"Het is niet de eerste keer dat hij problemen veroorzaakt op de baan. Ik hoop dat de ATP hem straft", zei de 30-jarige Zwitser op de persconferentie na het duel in de tweede ronde van het masterstoernooi. "Hij is nog jong, maar dat is geen excuus. Elke partij heeft hij problemen, elke keer misdraagt hij zich." Kyrgios zei dat zijn opmerking een reactie was op een belediging aan zijn adres van Wawrinka. "Hij schold me uit, in het vuur van het spel heb ik iets teruggezegd."

Wawrinka scheidde vorig jaar en er zijn geruchten dat hij een relatie heeft met de Kroatische tennisster Donna Vekic. De negentienjarige blondine wordt ook gekoppeld aan Kokkinakis, teamgenoot van Kyrgios in het Daviscupteam van Australië.

Boete Kyrgios voor beledigen Wawrinka
Boete Kyrgios voor beledigen Wawrinka (Foto: ANP)