Octopussen zijn buitenaardse wezens

Een bericht waar niemand echt vreemd van zal opkijken: octopussen blijken eigenlijk buitenaardse wezens te zijn. Wetenschappers van de universiteit van Chicago komen tot deze opmerkelijke conclusie.

Het genetisch materiaal van het weekdier is in de ogen van de onderzoekers dusdanig vreemd: dat moet wel buitenaards zijn.

Het dna van de soortgenoten van Octo Q. Tentakel verschilt enorm van dat van andere dieren. In het dna van de octopus zijn maar liefst 33.000 eiwitten geïdentificeerd. Ter vergelijking: de mens heeft er 25.000.

De octopus lijkt verder ook totaal niet op andere maandweekdieren. Ze hebben namelijk -je verwacht het niet- acht poten, een uitzonder groot brein en een hoog IQ dat ze in staat stelt complexe problemen op te lossen. Daar komt nog bij dat sommige soorten bijzonder goed de voetbaltoto kunnen invullen.

De Britse Zoöloog Martin Wells laat aan duidelijkheid niets te wensen over: hij noemt het dier onomwonden een buitenaards wezen. “Hij beschrijft de eerste genoomsequentie op papier letterlijk als buitenaards”, aldus een collega.

De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk blad Nature.

Dit is trouwens niet het enige Octopussen-nieuwtje van vandaag. In de Stille Oceaan is een octopussoort ontdekt die zijn soortgenoten zoentjes geeft. Een menselijke zuigzoen is er waarschijnlijk niets bij.

Het mannetje heeft nogal een sneaky manier om vrouwtjes het hof te maken: hij besluipt ze van achteren en tikt zijn 'Pino' op de 'schouder' waardoor ze schrikt en in zijn acht armen valt.

Daarna copuleren de dieren niet alleen maar gezellig samen, maar trekken ze ook een tijdje met elkaar op, waarbij er zowel voedsel als zoentjes worden uitgewisseld.

De meeste inktvissen zijn niet zo sociaal. Meestal bevruchten de mannetjes de vrouwtjes vanaf een afstandje omdat ze doodsbang zijn voor die agressieve en hongerige wezens.

 

"Spider-Man 2" "Dr. Octopus"
Dit ziet er inderdaad behoorlijk buitenaards uit