FOK! Wat een weer... Toenemende kans op onweer.

Goeiemiddag allemaal! Even een speciaal weerberichtje in de middag, ik zeg maar zo, beter actueel zijn, dan de hele dag je berichtje maar aanpassen. De eerste onweersbuien beginnen zich nu te ontwikkelen boven Frankrijk en over een paar uur ook boven onze Zuiderburen. Deze buien trekken dan naar het noorden toe.

Het is nu nog overal zonnig met maxima die tussen de 25 en 30 graden liggen. Ook aan de kust is het warm en dat komt omdat er een matige tot vrij krachtige oostelijke wind staat. De zeewind heeft daarom geen kans om de kop op te steken.

Het belangrijkste is nu de vraag tot hoever de onweersbuien komen. De zwaarste buien lijken voor het zuidwesten te gaan worden, want bij het verder trekken neemt de activiteit waarschijnlijk wat af, omdat een hogedrukgebied de boel toch wat stabiliseert. 

Concreet wil dat zeggen dat de kans op onweer gaat toenemen en die buien kunnen dan behoorlijk heftig zijn. Ik blijf ze volgen.

Vannacht neemt de buienactiviteit dan tijdelijk af, om morgen weer flink toe te nemen. Ook morgen is het broeierig warm met maxima van 24 tot 28 graden. Ook dan kunnen de buien heftig zijn en dan in het hele land. In de loop van de middag moet het dan wat droger gaan worden vanuit het zuidwesten.