DCTV: Andrew Kreisberg over Arrow, Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow

Tijdens de Television Critics Association press tour, de nieuwsgenerator van deze zomer, sprak Andrew Kreisberg, betrokken bij vier tv-series gebaseerd op DC Comics, over wat kijkers in het nieuwe seizoen kunnen verwachten.

Volgens Kreisberg is The Flash momenteel bezig met aflevering vier, waarin het originele ongeluk met de deeltjesversneller wordt getoond vanuit het perspectief van een nieuw personage. De serie is ook medeverantwoorlijk voor het opzetten van de spinoff Legends of Tomorrow. Kreisberg gaf aan dat The Flash meer zal tonen van Martin Stein en Ronnie Raymond, maar ook Kendra Saunders/Hawkgirl, het personage van Ciara Renée die in de finale van het eerste seizoen kort te zien was en bestemd is voor een rol in Legends. De crossover met Arrow, die plaatsvindt in de achtste aflevering, dient als een "quasi pilot" voor Legends of Tomorrow.

Arrow zal op zijn eigen manier bijdragen aan deze 'pilot', door in te gaan op wat er met Ray Palmer is gebeurd in de finale van het derde seizoen (al heeft de trailer voor Legends of Tomorrow hier al wat inzicht in geboden). Ook wordt de verhaallijn omtrent Sara Lance verder voortgezet; we wisten al dat ze in Arrow weer tot leven zal worden gewekt en dat John Constantine daarbij zal helpen, maar Kreisberg liet vallen dat dit in aflervering vijf zal gebeuren.

Over Supergirl wist Kreisberg toe te lichten hoe de rol van Superman zal worden ingevuld. Van de superheld, die volgend jaar in de bioscoop te zien is, was al bekend dat hij geen grote rol zal krijgen in de serie. "Er was oorspronkelijk een flashback met Dean Cain en Helen Slater, en een langere scène waarin hij praat over Superman. Het is een van mijn favoriete momenten van het opnemen van de pilot waarin Dean Cain over Superman praat," licht hij toe hoe voormalig Superman-acteur Cain oorspronkelijk meer met zijn rol te doen had dan nu in de pilot te zien is. "Maar de derde aflevering gaat erg over Supermans plek in de wereld, en Kara's plek in de wereld, en waarom Superman niet elke week in onze show te zien is. Die aflevering heeft veel discussie over hem". Eerder was door andere betrokkenen al aangegeven dat er bewust voor gekozen is om Superman niet te laten verschijnen in deze serie, om meer te kunnen focussen op Melissa Benoist als Supergirl.

Arrow en The Flash starten hun nieuwe seizoenen begin oktober in de VS; van Arrow is de Nederlands startdatum nog niet bekend en The Flash moet überhaupt nog met het eerste seizoen starten. Supergirl start eind oktober in de VS; niet bekend of deze ook in Nederland te zien zal zijn. Legends of Tomorrow heeft nog geen formele startdatum in de VS, maar het zal niet eerder zijn dan begin volgend jaar.

Super hero fight club: de helden en schurken uit Arrow en The Flash
Super hero fight club: de helden en schurken uit Arrow en The Flash