PVV plaatst koranteksten in Utrecht

Sinds enige tijd zijn er in Utrecht posters van de Stichting Tasmim te vinden die een happy happy joy joy-boodschap van de profeet Mohammed moet overbrengen. De lokale PVV heeft nu billboards geplaatst waarop een andersoortig tekstje uit de Koran prijkt, die een stuk minder positief te noemen is.

"De beste zijn degene die het beste zijn naar hun vrouwen - Profeet Mohammed", is de leus die al een tijdje in de stad te lezen valt. De stichting Tasmim wil op deze manier een leuke en positieve islamitische boodschap overbrengen richting niet-moslims.

Sinds vandaag echter, is hier een Korantekstje bijgekomen. De Utrechtse PVV-fractie heeft gekozen om Koran 4.34 te verspreiden. Een stukje proza dat een stuk minder vrouwvriendelijk is: "Maar de vrouw van wie jullie ongehoorzaamheid vrezen, vermaant haar, laat haar alleen in haar rustplaatsen en slaat haar". Koran 4.34 is eigenlijk nog een stuk langer, maar daar was waarschijnlijk geen ruimte meer voor op de poster. In ieder geval laat deze tekst zien dat god van mening is dat de man de voogd is over de vrouw en haar mag meppen, indien de man dit nodig vindt.

Fractievoorzitter René Dercksen motiveert deze actie van zijn beweging: ”Toen er in de straten van Utrecht posters verschenen met een tekst alsof de vrouw in de islam níet minderwaardig en onderdanig wordt behandeld, leek het ons wenselijk om dan op dezelfde manier aandacht te vragen voor deze misstanden via het plaatsen van billboards”.

Via deze weg hoopt de PVV aandacht te vragen voor de zogenaamde 'verborgen vrouwen' van Nederland. Uit een onderzoek van het Verwey Jonker Instituut bleek dat zo'n 200 tot 250 vrouwen in isolatie leven in een stad als Den Haag.

”Het Verwey Jonker Instituut stelde vast dat een forse groep vrouwen in Den Haag elke vorm van mensenrechten wordt onthouden”, aldus Dercksen. ”Dat is in andere steden natuurlijk niet anders. Deze vrouwen zitten letterlijk gevangen in hun huizen, natuurlijk vooral als gevolg van de toenemende islamisering.”

Stichting Tasmim heeft nog niet officieel gereageerd op de posters van de PVV. Wel hebben ze op Facebook de actie een 'haatreactie' genoemd.

”Wij zullen negativiteit blijven bestrijden met positiviteit en wij hopen dat dankzij de aandacht die dit krijgt en zal krijgen, mensen geïnspireerd zullen worden om zelf onderzoek te doen naar het mooie en prachtige Islam met profeet Mohammed wiens leven als bewijs fungeert voor wie hij echt was. Zoals iedereen waarschijnlijk weet, is dat de Koranische teksten uit de context gerukt worden (een inmiddels bekende en heel erg cliché strategie van de PVV)”, vertellen ze erbij.