Doden bij aanslag op politiebureau Istanbul

Drie mensen zijn in de nacht van zondag op maandag omgekomen bij een bomaanslag en een daaropvolgende aanval op een politiebureau in de Turkse stad Istanbul. Er zijn zeker tien gewonden. De doden zijn een politieagent en twee aanvallers, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu

De bom ging rond 01.00 uur 's nachts af. De explosie veroorzaakte een brand in het gebouw. Een deel van het politiebureau stortte in. In de vroege ochtend werd het bureau opnieuw aangevallen.

De aanslag is nog niet opgeëist. Volgens de zender CNN Türk wordt ervan uitgegaan dat de daders afkomstig zijn uit kringen van Islamitische Staat (IS).

In Istanbul had maandagochtend ook een schietpartij plaats bij het Amerikaanse consulaat. De twee daders, een man en een vrouw, sloegen op de vlucht toen de politie terugschoot. Een vrouw is later als verdachte door de politie opgepakt, liet omroep NTV weten. Er zijn geen meldingen over slachtoffers.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste afgelopen woensdag het reisadvies voor Turkije aan vanwege recente aanslagen. Reizigers werd aangeraden vooral voorzichtig te zijn in grote steden als Istanbul.

Doden bij aanslag op politiebureau Istanbul
Doden bij aanslag op politiebureau Istanbul (Foto: ANP)