Van Hooijdonk: "El Ghazi wordt de nieuwe Depay"

Ajax herpakte zich zondag - na de Europese blamage tegen Rapid Wien - met een zege op AZ (0-3). De blikvanger in Alkmaar was buitenspeler Anwar El Ghazi, die tweemaal scoorde.

Met een geweldig 'Cristiano Ronaldo-achtig' afstandsschot brak de 20-jarige Barendrechter de wedstrijd open. Nog voor de rust verdubbelde de aanvaller de score uit een vrije trap van Nemanja Gudelj. Pierre van Hooijdonk prijst de rechtsbuiten van Ajax. "Daar zit zo ontzettend veel potentie in", zegt de oud-spits aan tafel bij NOS-programma Studio Voetbal.

"Ik denk dat hij de nieuwe Memphis Depay gaat worden en straks voor heel veel geld gaat vertrekken", trekt Van Hooijdonk de vergelijking. Memphis maakte in 2012 zijn debuut, brak in seizoen 2013/14 écht door en wist het afgelopen jaar de Europese top van zijn kwaliteiten te overtuigen (22 competitiegoals). Deze zomer nam Manchester United hem voor €30 miljoen over.

Eenzelfde traject

El Ghazi werd in de zomer van 2013 bij Sparta Rotterdam weggehaald en brak medio 2014 door in de hoofdmacht van Ajax. In zijn eerste seizoen was de vleugelflitser meteen goed voor negen doelpunten en acht assists in 31 Eredivisie-wedstrijden. Mogelijk doorloopt El Ghazi eenzelfde traject als Memphis door dit seizoen ook zijn rendement te verdubbelen ten opzichte van het vorige.