Ongestelde vrouw loopt marathon zonder tampon

Kiran Gandhi, een 26-jarige vrouw die afstudeerde aan de Harvard Business School, besloot om een marathon te lopen terwijl ze ongesteld was, en dat zonder tampon in haar vagijn. De reden hiervoor was dat ze vindt dat je als vrouw trots moet zijn op ongesteldheid, en dat je jezelf er niet voor hoeft te schamen.

Ook liep Gandhi de marathon om aandacht te vragen voor meisjes in arme landen die niet beschikken over bijvoorbeeld tampons en maandverband. "Terwijl ik rende liep het bloed langs mijn benen. Ik deed het voor al die zusters die geen tampons kunnen dragen en moeten doen alsof ze niet ongesteld zijn", schrijft ze op haar blog. "Als er iets is dat onderdrukking kan overstijgen, dan is het wel het rennen van een marathon in welke outfit je maar wil."

Het zal voor de toeschouwers vast gek geweest zijn om een vrouw te zien met een bebloed kruis, maar Gandhi is trots. "Ik voelde me enorm sterk." Na afloop poseerde ze trots met andere renners op foto's. Op sociale media wordt ze vooral weggezet als een onhygiënische aandachtshoer.