Teamspirit moet Roda JC in Eredivisie houden

Roda JC keert na een jaar afwezigheid terug in de Eredivisie en hoopt zich dit seizoen op het hoogste niveau te handhaven. Dat moet volgens trainer Darije Kalezic vooral gebeuren door "het wij-gevoel en de koempelmentaliteit". De trainer hoopt die saamhorigheid en solidariteit zaterdag direct te zien in de seizoensopening tegen Heracles Almelo, waarin hij kan beschikken over een fitte selectie.

Kalezic keek op de clubwebsite tevreden terug op de voorbereiding, waarin onder meer nieuwelingen Gibril Sankoh, Jens van Son en Rostyn Griffiths zich bij de selectie voegden. "Wij zijn een team in opbouw. Eenheid en teamwerk zullen dit seizoen doorslaggevend zijn. Heracles heeft juist weinig mutaties ondergaan. Het is een goed voetballende ploeg."

Heracles mist in Zuid-Limburg de geblesseerde Tim Breukers en Gonzalo Garcia. Dario Vujicevic en Oussama Tannane sloten deze wel weer aan bij de selectie en kunnen zaterdag worden ingezet.

Content

"Ik ben content over de ontwikkeling van onze ploeg", zei trainer John Stegeman. "De onderlinge concurrentie is groot. Dat geeft de sterkte van de selectie aan. Roda JC is een ploeg die zeer compact en goed verdedigt. Ze hebben een aantal uitstekende spelers en knokken voor iedere meter."

De seizoensstart van Roda en Heracles leek even te moeten worden uitgesteld vanwege de politiestaking, maar de Kerkraadse burgemeester zag er geen probleem in dat de thuiswedstrijd tegen de Almeloërs zonder politie gespeeld wordt.

Teamspirit moet Roda JC in eredivisie houden
Teamspirit moet Roda JC in Eredivisie houden (Foto: ANP)