Depay in illuster rijtje met rugnummer 7

Memphis Depay moet zijn eerste wedstrijd voor Manchester United nog spelen, maar de 21-jarige aanvaller staat nu al in een illuster rijtje. De nieuwkomer van PSV heeft het rugnummer 7 gekregen van manager Louis van Gaal.

Dit rugnummer geldt als als 'magisch' nummer bij de Engelse topclub, aangezien onder anderen George Best, Eric Cantona, David Beckham en Cristiano Ronaldo furore maakten in het shirt met rugnummer 7.

Depay neemt dat rugnummer over van Ángel Di María, die de hooggespannen verwachtingen afgelopen seizoen niet kon waarmaken. De Argentijnse topaankoop van vorig jaar is al weer verhuisd naar Paris Saint-Germain.

Depay, de topschutter van afgelopen seizoen in de eredivisie, speelde in de voorbereiding nog met nummer 9. Na het vertrek van Di Maria kreeg de international van Oranje diens rugnummer. Depay speelt met zijn voornaam Memphis op zijn shirt.

De Duitse nieuwkomer Bastian Schweinsteiger kreeg nummer 31, Morgan Schneiderlin gaat met 28 spelen. Daley Blind behield zijn rugnummer 17.

Depay in illuster rijtje met rugnummer 7
Depay in illuster rijtje met rugnummer 7 (Foto: ANP)