'Mislukken Fantastic Four is schuld van studio'

Volgens regisseur Josh Trank had hij een veel betere versie van Fantastic Four voordat anderen zich ermee bemoeiden.

Hij meldde dit op Twitter en impliceerde dat de studio, 20th Century Fox, of in ieder geval andere executives van de film, de film significant hebben veranderd. Zijn eigen versie zou 'geweldige recensies' hebben gekregen. "Je zult het waarschijnlijk nooit zien," lichtte hij toe over zijn versie. "Maar dat is de realiteit."

Trank verwijderde zijn tweet kort na plaatsing, maar niets op het internet is écht weg als je het verwijdert; een oplettende journalist herplaatste een screenshot van Tranks bericht.

De productie van Fantastic Four had al problemen lang voordat het publiek de eerste beelden te zien kreeg. Het gedrag van Trank op de set baarde de studiobazen toen veel zorgen. Volgens de Hollywood Reporter was de situatie in mei van dit jaar al zo dat men vond dat Trank zich onberekenbaar gedroeg en zich vaak afzonderde. Hij zou zijn werk als regisseur, iemand die de richting aangeeft, niet goed doen. "Als je iemand hebt die geen vragen kan beantwoorden of zich afzondert, heb je een probleem," aldus een insider.

De zaken gingen naar verluidt zo slecht dat producers Simon Kinberg en Hutch Parker moesten ingrijpen om de film af te maken. De 'geweldige film' die Trank in zijn hoofd had heeft hij wellicht dus niet kunnen maken omdat hij zijn producers niet het vertrouwen gaf dat hij dat kón afmaken. Kort na deze problemen werd Trank van de tweede Star Wars-spinoff gehaald, waar Kinberg ook bij betrokken is. Berichten hierover zijn tegenstrijdig en gebaseerd op van horen zeggen, maar Tranks gedrag tijdens Fantastic Four zou de reden zijn dat men hem liever niet meer voor Star Wars aan de leiding had.

Fantastic Four is deze week internationaal geopend en wordt behoorlijk afgebrand. Volgens A.O. Scott van de New York Times is het "menselijk drama mager" en zal de film over twee weken uit de bioscopen verdwenen zijn. Henry Barnes van The Guardian noemt de film "onderweldigend" en volgens Matt Zoller Seitz van RoberEbert.com zijn "de personages zo plat dat zelfs deze begaafde cast ze niet kan vullen met leven." De film heeft op moment van schrijven een 9% op Rotten Tomatoes en een 4.3 op IMDb.